Obožavaoci „Rika i Mortija“ bili su srećni što su 2018. godine saznali da je omiljena animirana serija obnovljena za dodatnih 70 epizoda. Sada, pošto su kreatori Džastin Rojland i Den Harmon na pola puta kroz taj ogromni zadatak, otkrili su kako se osećaju po tom pitanju.

– Mislim da bi mogla da traje zauvek. Serija bi mogla da traje koliko god želimo – rekao je Rojland za TheWrap.

Harmon se složio u odvojenom intervjuu, rekavši da bi teoretski „Rik i Morti“ mogao da nastavi sa 1.000 epizoda. To je njegov idealan broj za dobru TV seriju.

– Što se tiče dugovečnosti emisije, meni se čini da je to beskonačno. To je nekako lakši deo. I mislim da bi to mogao biti uzrok neke frustracije fanova. Mislim da je dobra TV emisija ona koja traje 1.000 epizoda. Ne dizajnirate papirni avion da sleti na određeno mesto na određenoj udaljenosti za vas. Dobar papirni avion je onaj koji ostaje u vazduhu zauvek, a to je nemoguće. Svakako ga presavijete na način da je to cilj – rekao je Harmon.

Harmon je dodao da „Rik i Morti“ nikada nije zamišljen kao serija sa određenom krajnjom tačkom, što doprinosi dugovečnosti.

– To je lepa stvar u vezi sa „Rikom i Mortijem“. To što se osećam kao da je od epizode ​​1 pa nadalje, u DNK serije uvek postojala posvećenost da se ne upuštamo u toliko sapunica da neizbežan zaključak dolazi. Molder će pronaći svoju sestru i više neće imati razloga da radi „Dosije X“ (smeh). Mi to zapravo nemamo. Svakako imamo elemente koji se mogu desiti samo jednom, što se tiče otkrića o Riku i sličnih stvari. Verujem da avanture mogu da traju teoretski 1.000 epizoda.

Već sada je serija na rasporedu za objavljivanje sezone godišnje, otkrio je Harmon.

– Ovo je najčudnija stvar koju sam ikada rekao o seriji i još uvek je nerealno reći. Sada ćemo raditi sezonu godišnje. Još uvek ne razumem kako je to moguće. Ali zato se to nikada nije dogodilo na mom satu. Skot Marder je u stanju da nas drži na rasporedu koji uglavnom uključuje da budemo toliko ispred rasporeda da zapravo možemo da objavimo stvari na vreme.

Rojland je uporedio dugovečnost serije sa onom iz „Simpsonovih“, napominjući da se serije razlikuju u ključnim aspektima.

– Takođe, ne pokušavamo da radimo ono što „Simpsonovi“. Radimo manje epizoda od njih. Mislim da bismo ovo lako mogli da ubacimo u 20. sezonu. Ako želimo, ako mreža želi i ako fanovi žele – rekao je Rojland.

Ukratko, ne nedostaje ideja za „Rik i Morti“, a za sada svi uključeni još uvek uživaju u stvaranju serije.

– Naša osnova je tako široka. Imamo multiverzum, imamo bilo koji naučno-fantastični koncept koji želimo. Ima previše ideja, tako da ne bi bilo zbog nedostatka sadržaja u ovakvoj seriji – ispričao je Rojland.

Šesta sezona „Rika i Mortija“ se premijerno prikazuje na Adult Svim-u od nedelje, 4. septembra.