Stižu sveže vesti pravo iz raja za burgere! Od 09. do 11. septembra raj za sve burgere se još jednom spušta na Sava Promenadu. Tada počinje „Burgeraj“ – festival burgera koji će se po drugi put održati u jezgru festivalskih zbivanja kraj Save.

Festival će, kao i prošle godine, predstaviti selekciju najboljih burgera grada Beograda. Njih će na licu mesta pripremati vrhunski majstori. Svaki posetilac će moći da pronađe burger za sebe, bilo da preferira juneći, smoked, angus, burger sa cepkanom butkicom ili možda rebarcima, italijanski caprese burger, egzotični „frita cubana“ burger ili ipak veganski jer definitivno idealan burger za svakoga postoji.

Burgeraj-festival-burger-sava-promenada-2022
Foto: Live Production

 

Tokom sva tri festivalska dana posetioce očekuje i muzički program. Podršku će dati poznata imena gradske DJ scene, break dance performansi čuvene street dance družine „Floortodox“ ali i „Let’s get loud“ booth u kojem se doslovno može izmeriti sreća.

Festival će ove godine imati i jednu društveno odgovornu akciju u saradnji sa sjajnim umetnikom Nikolom Velickim. Na festivalu će posetioci moći da oslikaju svoj ceger.

Grafička rešenja samo za ovu priliku osmislio je ovaj mladi umetnik. Učešćem u ovoj aktivaciji i kupovinom personalizovanog cegera pomaže se fondaciji „Budi human“ kojoj će biti prosleđena ukupna prikupljiena sredstva. Nikola je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine, a doktorirao 2017. godine. Član je ULUS-a od 2009. godine i docent na grafičkom smeru Fakuleta likovnih umetnosti u Beogradu. Priredio je 20 samostalnih i preko 90 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Burgeraj-festival-burger-sava-promenada-2022
Foto: Live Production

 

„Burgeraj“ pazi i na zaštitu životne sredine. Jedan je od prvih festivala u Evropi koji nastoji da maksimalno umanji upotrebu plastične ambalaže tokom manifestacije. Zato će se na „Burgeraju“, uz podršku kompanije Ball Packaging Europe, koristiti samo Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma. Ove čaše mogu da se recikliraju, baš kao i aluminjumske limenke, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove inicijative, koja je deo projekta „Svaka limenki se računa“ koju sprovodi kompanija Ball Packiging Europe, jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža i cirkularna ekonomija imaju za očuvanje planete Zemlje. Projekat „Svaka limenka se računa“ sprovodi se u Srbiji i još 19 država širom sveta.

Burgeraj-festival-burger-sava-promenada-2022
Foto: Live Production

 

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 11. avgusta, posetioce čeka posebno iznenađenje jer u goste stiže Rock radio. Čuvari klalitetnog zvuka za posetioce Burgeraja puštaće najbolju rock muziku od 13 do 14 h i pokazaće zašto su u samom vrhu najpopularnijih beogradskih frekvencija.

„Burgeraj“ će biti pozicioniran na centralnom i ujedno najatraktivnijem delu Sava Promenade gde će tokom tri dana svi ljubitelji ovog specijaliteta moći da uživaju u sočnim i sveže pripremljenim burgerima iz raja od 13 do 23. Ono što je najvažnije, ulaz u Burger Raj je besplatan za sve posetioce.

Naslovna fotografija: Live Production