Svi oni koji su bar imalo upućeni u svet video igara i koji su devedesetih imali pristup računaru sigurno su čuli za Džona Romera. Džon je tvorac igara „Doom“, „Wolfenstein“ i „Quake“. Za sve, koji su igrali ove igre, imamo dobre vesti.

Tvorac igre „Doom“ je na svom Tviter nalogu najavio kako priprema novu igru. Ova informacija je naišla na oduševljenje mnogih. Iako nema puno informacija, za sada znamo je da je igra pucačina. Ne pripada nijednoj postojećoj franšizi i da će biti napravljena u saradnji sa jednim od velikih izdavača, prenosi Index.hr.

Takođe podelio i da njegov „Romero Games“ traži mnoga pojačanja timu. Tačnije, traže ljude koji će raditi baš na ovoj igri. Ona će biti rađena u novom Unreal Engine 5, jer se traže programeri koji imaju iskustva sa njim.

Nadamo se da će nova igra bar donekle ponoviti uspeh gorepomenutih franšiza nastalih u sklopu kuće „id Software“. Sve ove igre su mnogima služile kao uvod u svet gejminga.

Podsetimo, poslednje što je Romerov studio radio je mafijaška strateška igra „Empire of Sin (2020)“. Pre toga su radili „SIGIL“ (2019) koji bi trebalo da dobije i nastavak. Ranije još je implementirana igra „Gunman Taco Truck“ (2017) koji su svi dobili pomešane ocene kritike i fanova.