Pre dve godine, Tom Kruz je preko Zoom-a postavio jednostavno pitanje Rajanu Tederu: „Šta čuješ?“

Bili su povezani preko zajedničkog saradnika u Paramount-u, te je glumac kontaktirao producenta i frontmena benda OneRepublic. Pokazao mu je grubu scenu fudbalske borbe u zračnim okršajima iz filma „Top Gun: Maverick“. Teder je zamislio prilično zvučnu mešavinu.

– Rekao sam: „Čujem malo Beach Boy… Gorillaz… i ovakvu vrstu zvižduka“ – priseća se Teder.

Uzimali su naznake iz tih referenci, kao i drugih izvođača poput Foster the People. Teder i njegov kolega iz benda Brent Kacl pretvorili su melodiju zvižduka iz njegove glave u najnoviji singl OneRepublic „I Ain’t Worried“. „Shuffling groove“ se pojavljuje na polovini nastavka blokbastera koji je nastajao 36 godina i koji je premijerno prikazan u maju. Od tada je bend dobio najveći hit za skoro deceniju.

Sa pesmom koja postaje sve popularnija na TikTok-u nakon objavljivanja u maju, „I Ain’t Worried“ se popela na 27. mesto na Billboard Hot 100.

Delimično je tako zahvaljujući fanovima koji su kreirali i dele sopstvene izmene Majlsa Telera bez košulje. Sada je viralna “Rooster wiggle” iz scene tokom koje pesma svira. Tag „Rooster wiggle“ pregledana je više od 1,5 milijardi puta na TikTok-u. Za to vreme „I Ain’t Worried“ je prikupila preko 65,5 miliona zvaničnih strimova u SAD.

Slično kao što „Igranje sa dečacima“ Kenija Loginsa tokom scene odbojke na pesku u originalnom filmu iz 1986. godine, „I Ain’t Worried“ nudi gledaocima preko potreban predah tokom scena „života ili smrti“ i letećih akcija.

– Lepota toga je bila u tome što nisam pokušavao da napišem neki ogroman globalni hit. To ne prati nikakvu pop matematiku. Nije napisano da zvuči očigledno – kaže Teder u intervjuu za Billboard.

Međutim, Kruzu je potencijal pesme uvek bio jasan. Njegova jedina povratna informacija bila je kada ju je Teder predao glumcu. Kruz je samo rekao: „Mislim da je to prava stvar.“