Američka pevačica i kontautorka Tejlor Svift proglašena je za počasnog umetnika na dodeli nagrada za tekstopisce u Nešvilu.

Pevačica je proglašena za tekstopisca i umetnika decenije na dodeli nagrada Međunarodnog udruženja tekstopisaca pesama Nešvil (NSAI). Ova dodela je održana u utorak u gradskoj dvorani Riman Auditorium.

Tejlor se pridružila tekstopiscu Esli Gorli u primanju posebne nagrade. Ešli je na tom događaju, takođe, proglašena za tekstopisca decenije.

Bilbord je izvestio da je udruženje odlučilo o njihovim specijalnim nagradama na osnovu njihovih potencijalnih kumulativnih priznanja u pisanju pesama između 2010. i 2019. godine.

Udruženje je izmerilo Tejlorov i Ešlijev „procenat zasluga za pisanje pesama u pesmama povezanim sa Nešvilom sa izvođenjem pesama na „Billboard Countri Airplai Chart listi“, „Billboard Pop Songs lista“, „Billboard Christian Airplai lista“ i „Billboard Rock Airplai lista“.

Zanimljivo je da se za dodelu ove nagrade u čast pisca, odnosno umetnika/tekstopisca, mora biti izvođač pesme koja se promatra da bi se numera računala u njihovu nagradu.

Podsećanja radi, Tejlor je ranije sedam puta proglašena za NSAI za tekstopisca i umetnika godine. Gorli je pet puta dobio nagradu za tekstopisca godine, a prethodno je dobio devet nagrada NSAI.

Ovogodišnja ceremonija je takođe odala priznanje Gartu Bruksu nagradom „Kris Kristofferson“ za žvotno delo. Predsedniku kompanije Soni Music Publishing Džonu Platu nagradom „Keistone“ predsednika NSAI.