Prošlo je svega nekoliko dana od emitovanja poslednje epizode prve sezone „Kuće zmaja“, ali fanovi već sada spekulišu o drugoj sezoni, ali i o tome šta bi voleli da vide u narednim epizodama HBO-ovog prikvela Igre prestola.

Malo smo razmislili na ovu temu, pa smo odlučili da iznesemo svoje želje u vezi druge sezone popularne televizijske drame. Evo kojih pet stvari bi voleli da vidimo u „Kući zmaja“, kada se serija vrati na male ekrane 2024. godine, piše Indie Wire.

Osvetu za ubistvo Luserisa

Mladi Luseris Velarion pokazao je veliku hrabrost u finalnoj epizodi prve sezone. Nažalost, on je mučki ubijen na njenom samom kraju. Ejmond je počinilac zločina, ili bi tačnije bilo reći njegov zmaj, a kao što znate, ova smrt je po svemu sudeći započela veliki rat između tzv. „crnih“ i „zelenih“. Prvi od njih, Renira i njeni saveznici, više neće stajati uzdržano i tolerisati uzurpaciju vlasti od strane mladog kralja Egona, njegove majke Alisent i njihove klike. Ne sumnjamo da će kraljica naročito biti željna osvete zbog pogibije sina.

Više zmajeva

Serija se ipak zove „Kuća zmaj“a, pa bi bilo poželjno da u drugoj sezoni gledamo više ovih letećih nemani. Po mogućstvu u međusobnoj borbi. U poslednjoj epizodi Dejmon je nabrojao sve zmajeve koji pripadaju njegovoj strani porodice Targerijan. Njih ima šestoro, plus još pet koji bi mogli da im se priključe. Na suprotnoj strani je slična situacija. S tim da „zeleni“ mogu da računaju na usluge daleko najvećeg zmaja, Vejgara, koga jaše brutalni Ejmond.

Manje porođaja

U prvoj sezoni „Kuće zmaja“ gledali smo četiri porođaja. Dva su rezultirala smrću majke, a dva smrću deteta. Budući da je serija za kratko vreme preletela oko dvadesetak godina i da je u njenom fokusu nasleđivanje krune, ima smisla da rađanje dece čini veliki deo njene priče. S druge strane, da li je potrebno da gledamo kako se žene porađaju u svakoj drugoj epizodi? Pa, ne baš.

Pojavljivanje figura iz kuća sa severa Vesterosa u priči

Na kraju prve sezone videli smo Borosa Barateona, koji je otkazao podršku Reniri i prihvatio ponudu „zelenih“. To je da Ejmond oženi jednu od njegovih ćerki. U desetoj epizode su takođe pomenute i kuće Stark, Erin i Tali, ali njihove lidere još uvek nismo videli. Ne kažemo da je neophodno da ove figure budu značajne za priču u drugoj sezoni, jer ipak ovo nije Igra prestola, ali bi bilo lepo da se i oni pojave u nekom momentu, makar na kratko.

Borbu između Erika i Arika Kargila

Kada smo poslednji put videli ove blizance, oni su bili na suprotnim stranama. U početku su obojica bili deo kraljevske garde. Erik je u međuvremenu odlučio da stane uz Reniru, kojoj je doneo krunu iz prestonice. Pre toga je pomogao princezi Renis da pobegne iz zatočeništva, čime je jasno pokazo na čijoj strani će biti u predstojećem ratu, poznatom u Džordž R. R. Martinovim romanima i kao „ples zmajeva“. Po svemu sudeći, na pomolu je borba između braće Kargil, samo je pitanje da li ćemo je gledati u drugoj ili u nekoj od sezona posle nje.