Glumac Pedi Konsidajn, koji glumi kralja Viserisa, je otkrio da mu je autor „Igre prestola“ Džordž R. R. Martin poslao poruku u kojoj hvali njegov nastup u spin-off seriji „Kuća zmaja“.

Glumac igra kralja Vizerisa Targarijena u seriji prekvela, smeštenoj 200 godina pre događaja u „Igri prestola“. Serija je adaptirana iz Martinovog romana „Vatra i krv“, koji dokumentuje rat sukcesije među Kućom Targarijen poznat kao „Ples zmajeva“.

U razgovoru za GQ Hype, Konsidajn je rekao da je dobio Martinov pečat odobravanja, piše NME.

– Dobio sam tekstualnu poruku u kojoj je jednostavno pisalo: „Vaš Viseris je bolji od mog Viserisa“. Poruku je poslao Džordž R. R. Martin. I pomislio sam: „To je to. Hvala što ste mi verovali“.

Na drugom mestu u intervjuu, glumac je branio lik od tvrdnji nekih fanova da je dosadan.

– Postoji percepcija da je slab, što mislim da je apsolutna besmislica. Previše je saosećajan za posao. Mislim da je osećaj dužnosti ono što ga je uhvatilo. On je bio jedina osoba u ovom kraljevstvu koja je imala bilo kakav jebeni moral. On se trudio da sve drži na okupu dokle god može. Bilo mi je zadovoljstvo da ga igram. Verovao je u dužnost iznad svega. Ne znam da li su ljudi to u potpunosti razumeli.

U razgovoru za NME, Ema D’Arsi i Olivija Kuk nedavno su razgovarale o tome kako su likovi Renire i Alisent evoluirali nakon desetogodišnjeg razmaka između pete i šeste epizode.

HBO je obnovio „Kuću zmaja“ za drugu sezonu u avgustu, nakon što je prva epizoda debitovala pred 20 miliona gledalaca u SAD.

U recenziji sa četiri zvezdice, NME je napisao: „Ono što je umirujuće je da se „Kuća zmaja“ oseća kao da hoda po čvrstom tlu: bujna rivalstva, borba za moć, erupcije nasilja; šest epizoda, sve se to spaja da bi se stvorio bogati gulaš.“