Selma Hajek puna je reči hvale za svoju koleginicu, glumicu i rediteljku Anđelinu Džoli. U intervjuu za magazin People, 55-godišnja holivudska glumica rekla je za Džolijevu (47) da je „verovatno najbolji reditelj s kojim sam ikada radila, a ja sam sarađivala sa nekim zaista velikim imenima.”

Njih dve su zajedno radile na filmu „Without Blood“ gde je Selma imala jednu od glavnih uloga,

Činjenica da je Hajekova igrala u filmovima Oskarovaca Olivera Stouna (Savages), Stivena Soderberga (Traffic) i Kloi Žao (Eternals), ali i Ridlija Skota i Roberta Rodrigeza, daje njenom komplimentu posebnu težinu.

– Uvek sam se divila njenim filmovima. Mislim da je ovaj na kome radimo ili najbolji ili jedan od njenih najboljih filmova do sada nastavila je Selma.

Podsećamo, Anđelina Džoli je režirala pet filmova, uključujući i ratni film „Unbroken“ (2014). Ovaj na kome sada radi, „Without Blood“, takođe se bavi posledicama rata. U pitanju je adaptacija istoimenog romana Alesandra Barika. Radnja knjige se dešava nakon velikog konflikta i koji se bavi suočavanjem sa traumom.

Selma Hajek kaže da je film veoma težak i da je snimanje bilo naporno.

– Bio je to veoma težak film za snimanje. S druge strane, mučili smo se s osmehom na licu jer ona (Džolijeva) đavolski dobro radi svoj posao.

Poznata glumica priznaje da je oklevala kada je dobila poziv od Anđeline, s kojom je igrala u superherojskom filmu Eternals (2001), da se pojavi u njenom novom ostvarenju. „Moram da priznam da sam odugovlačila sa donošenjem odluke. Pomislila sam da ću učestvovanjem u filmu možda dovesti naše prijateljstvo u opasnost”, rekla je Hajekova za magazin People i dodala: „Sada je, međutim, poštujem još više.”