Film „Batman 2“ je zvanično u razvoju, a scenario su napisali Met Rivs i Matson Tomlin, saznaje Deadline.

Rivs je napisao scenario i režirao prvi DC film u ovoj novoj eri. Ubacio je Roberta Patinsona kao krstaša sa plaštom u novoj verziji Gotama.

Redatelj je od tada potpisao ugovor o prvom pregledu sa Warner Brosom tokom narednih nekoliko godina. Dao je distributeru prava da prvi pregledaju sve Rivsove projekte.

– Učiniti ovaj legendarni studio mojim domom je san. Tako sam uzbuđen što radim sa Majkom, Pem i Čeningom i našim timovima na prenošenju zadivljujućih priča. Zaista sam strastven na veliki i mali ekran – rekao je Rivs.

Otkriveno je da Rivs već piše film „Batman 2“ , u koji će se Patinson vratiti kao Betmen. Tomlin, koji nije bio akreditovan kao pisac u prvom delu, biće koautor nastavka.

Rivs bi trebalo da bude izvršni producent serije o Betmenu koja se fokusira na Pingvina. Negativca glumi Kolin Farel koji je debitovao u DC filmu.

– Kolin je eksplodirao sa ekrana kao Pingvin u Betmenu. Imati priliku da temeljno istraži unutrašnji život tog lika na je apsolutno uzbuđenje. Dilan Klark, filmski producent, i ja smo tako uzbuđeni što ćemo raditi sa Loren LeFranc, pisacem i izvršnim preducentom serije o nastavku Ozove priče dok nasilno grabi vlast u Gotamu – rekao je tada Rivs.