Dugo očekivana animirana serija se sprema da se vrati na „Adult Swim“ početkom sledećeg meseca. Deo glavnih tizera za nove epizode ​​bila je serija misterioznih trejlera koji objavljuje „Wormageddon“.

Spekulisalo se da se vezuje za događaje uništenja Citadele Rikova na kraju pete sezone. Tek nedavno je potvrđeno da je to veliki novi događaj koji dovodi fanove širom sveta da otkriju lokacije iz stvarnog sveta.

Nakon promotivnog širenja svoje priče, „Adult Swim“ je zvanično objavio da će „Rik i Morti: Wormageddon“ biti novo globalno iskustvo obožavatelja sa 14 prilagođenih scena predstavljenih na posebnim lokacijama širom sveta.

To uključuje ogromne statue koje prikazuju različite likove u borbi sa crvima koji su izašli iz jaja sa  Citadele Rikova koje smo videli u trejlerima. Prvi od ovih novih prikaza nalazi se u „Casa de Cultura Jesus Reies Heroles“ u Meksiko Sitiju.

Statua je visoka 3,9 metara, široka 3,6 i duga 4,2 metara. Prikazuje Bet Smit, Rika i Mortija i Supernovu kako se bore protiv crva. Prvu scenu „Rik i Morti: Wormageddon“ možete pogledati ispod:

Biće specijalna nagrada za prvog obožavaoca koji pronađe devet skrivenih lokacija u događaju. Sada je vreme da se pokrenete ako želite da pomognete da se zaustavi „Wormageddon“.

„Adult Swim“ opisuje „Rik i Morti: Wormageddon kao „globalnu ‘živu epizodu’ i potragu za blagom”. Prikazaće 14 jedinstvenih scena koje premošćuju jaz između događaja u finalu 5. i premijere 6. sezone.

Ove scene su na svim kontinentima osim na Antarktiku i biće otkrivane skoro svakog dana pre premijere šeste sezone 4. septembra u programu „Adult Swim“.