Raj za sve burgere, ali i sve hedoniste otvorio je svoja vrata danas u 13 časova na Sava Promenadi. Tu će se tokom celog vikenda 13 vrhunskih „burgeraja“ pripremati sveže i sočne burgere na licu mesta. Svaki posetilac će moći da pronađe burger za sebe.

Bilo da preferirate juneći, smoked, angus, burger sa cepkanom butkicom ili možda rebarcima, italijanski caprese burger, egzotični „frita cubana“ burger ili ipak veganski definitivno na Sava Promenadi možete pronaći idealan burger za sebe.

Svoje burgere kreirale su poznate ličnosti na „tajnoj večeri“, koja se održala u prostoru Belgrade Kichen Party-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BURGERAJ (@burge_raj)

Da li je bolji burger Milana Kalinića ili Tijane Dapčević ili ipak Aleksandra Radojičića ili Marka Luisa, možete proceniti sami. Ono što sa sigurnošću možemo da tvrdimo jeste da su se svi gosti „tajne večere“ nezaboravno proveli. Neki od njih će se pridružiti i na samom Burgeraju! Ovoj nesvakidašnjoj interaktivnoj radionici pridružili su se i Neša Klik, Tamara Paunović, Milena Vasić, Milica Lešić, Ivan Radojčić, Đorđe Stajkić i mnogi drugi.

Tokom sva tri festivalska dana posetioce očekuje i muzički program. Podršku su pružila poznata imena gradske DJ scene, break dance performansi čuvene street dance družine „Floortodox“, ali i „Let’s get loud“ booth u kojem se doslovno može izmeriti sreća.

Festival će ove godine imati i društveno odgovornu akciju koja se realizuje u saradnji sa sjajnim umetnikom Nikolom Velickim. Naime, na samom festivalu posetioci će imati prilike da oslikaju svoj ceger. Grafička rešenja je samo za ovu priliku osmislio ovaj mladi umetnik. Učešćem u ovoj aktivaciji i kupovinom personalizovanog cegera pomaže se fondaciji „Budi human“ kojoj će biti prosleđena ukupna prikupljiena sredstva.

Burgeraj vodi računa i o zaštiti životne sredine. Jedan je od prvih festivala u Evropi koji nastoji da maksimalno umanji upotrebu plastične ambalaže. Zato će se na Burgeraju, uz podršku kompanije Ball Packaging Europe, koristiti samo Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 11. avgusta, posetioce čeka posebno iznenađenje jer u goste stiže Rock radio! Čuvari klalitetnog zvuka za posetioce Burgeraja puštaće najbolju rock muziku od 13 do 14 sati. Pokazaće zašto su u samom vrhu najpopularnijih beogradskih frekvencija.

Burgeraj će biti pozicioniran na centralnom i ujedno najatraktivnijem delu Sava Promenade. Tu će tokom tri dana svi ljubitelji ovog specijaliteta moći da uživaju u sočnim i sveže pripremljenim burgerima iz raja od 13 do 23 sati. Ono što je najvažnije ulaz u Burger Raj je besplatan za sve posetioce.