Novinarska kampanja Džejmsa Kamerona povodom izlaska filma „Avatar: Put vode“ zvanično je počela njegovim intervjuom u Njujork tajmsu. Kameron je dao intervju zajedno sa zvezdama filma: Semom Vortingtonom, Zoi Saldanom i Sigurni Viver.

Dugoočekivani nastavak „Avatara“ dešava se 15 godina nakon prvog filma. Kameronu je bilo važno da prikaže da su njegovi junaci, Džejk Sali (Vortington) i Nejtiri (Saldana), u međuvremenu sazreli. Takva zrelost nedostaje likovima koji žive u Marvelovim i DC filmovima, tvrdi Kameron, piše Variety.

Svi Marvel naslovi koji izlaze do 2025.

– Zoi i Sem sada igraju roditelje, 15 godina kasnije – rekao je Kameron i dodao:

– U prvom filmu, Semov lik skače sa svog letećeg stvorenja i suštinski menja tok istorije kao rezultat ovog ludog, gotovo samoubilačkog poteza. A Zoin lik skače sa udova i pretpostavlja da će tamo dole biti neko lepo veliko lišće koje može da ublaži njen pad. Ali kada ste roditelj, ne razmišljate na taj način. Dakle, za mene, kao roditelja petoro dece, važno je da odgovorim na jedno pitanje. „Šta se dešava kada ti likovi sazru i shvate da imaju odgovornost izvan sopstvenog opstanka?’“

Kameron je nastavio i rekao da kada gleda velike, spektakularne filmove, misli na Marvel i DC univerzum, čini mu se da nije važno koliko su likovi stari.

– Svi se ponašaju kao da su na fakultetu. Oni sklapaju veze, ali to nisu veze kao u stvarnom svetu. Oni nikada ne prestaju da budu superheroji zarad svoje dece. To su stvari koje nas zaista spušaju na zemlju i daju nam ljubav, svrhu i uporište u ovom svetu? Ti likovi ih ne doživljavaju i mislim da to nije dobar način da se prave filmovi.

Film „Avatar: Put vode stiže“ u naše bioskope 15. decembra.