Džejms Franko se ipak vraća na veliko platno, makar to bilo na mala vrata. U pitanju nije holivudska produkcija, ali on će glumiti ni manje ni više nego Fidela Kastra.

U pitanju je uloga u novom filmu nezavisne produkcije pod nazivom „Alina of Cuba“, u kome se pridružuje Ani Vilafanje. Ona tumači Alinu Fernandez, Kastrovu ćerku, piše The Variety. Mia Maestro glumi Alininu majku Nataliju Revueltu, pripadnicu visoke klase koja je rodila ćerku nakon afere sa Kastrom.

Ceo film pratiće život Aline kao nezakonite Kastrove ćerke i njen put od toga kada je bila kritičar njegove vlasti na Kubi, do trenutka kada ju je napustila kako bi otišla u Španiju 1993. godine. Izbor Franka za Fidela Kastra podržala je prava Alina Fernandez, koja sarađuje sa autorima filma.

Ovo nije prva najava da se Džejms Franko vraća glumi, jer je prethodno osigurao ulogu u filmu „Me, You“ autora Bilija Avgusta. Oba filma predstavljaju novu šansu za ovog glumca, koji je 2019. optužen za seksualno iskorišćavanje devojaka koje su pohađale njegove časove glume. Spor je okončan prošle godine, a Franko se od tada nije pojavio ni u jednom filmu.

Film „Alina of Cuba“ režiraće Migel Bardem, a na osnovu scenarija koji su napisali Hoze Rivera i Nilo Kruz. Snimanje bi trebalo da počne sredinom avgusta u Kolumbiji, a planirani datum završetka za sada nije poznat.