Internet bruji zbog numere na kojoj se navodno pojavljuje Britni Spirs kako peva pesmu Lejdi Gage „Telephone“.

Činjenica je da je Gaga prvobitno napisala melodiju za Spirsovu, tačnije njen poslednji album „Circus“. Međutim, Britni je ovaj hit odbila. Ispalo je kao „sreća u nesreći“ za Gagu, koja se udružila sa Bijonse i sama snimila pesmu za „The Fame Monster“. Ostalo je, kako kažu, istorija. „Telephone“ je iznedrio spot koji bode oči. Numera je zauzela treće mesto na Billboard Hot 100.

„Telephone“ nije jedina numera koju je Britni Spirs odbila. U ostatku teksta možete videti i ostale pesme koje je propustila, a postale su planetarno poznate.

„Telephone“

Kao što je gore navedeno, Gaga je pesmu predstavila Britni. „Telephone“ bi imao savršen smisao za album „Circus“. Puna je nervoznih plesnih taktova i hipnotičkih refrena koji žive u „Womaniyerr“ i „If U Seek Amy“.

„Umbrella“

Ovo je možda jedno od najozloglašenijih odbijanja u istoriji pop muzike. The-Dream i Triki Stjuart doneli su Britni Spirs jednostavnu pesmu koju je ona propustila. Nakon što su pesmu ponudili Meri Džej Blejdž, sletela je u krilo Rijane. Ona je pesmu pretvorila u jedan od najvećih pop hitova novog milenijuma. Iako bi Spirsova verovatno dobro prošla sa numerom, nemoguće je zamisliti nekog drugog osim Rijane da „surfuje“ u melodiji te numere.

„Tall Boy“

Ponekad ljudi prezentuju pesme Britni Spirs u potpunosti znajući da ista neće ugristi. Takav je verovatno bio slučaj sa indie spaz Har Mar Superstar, koji joj je ponudio pesmu „Tall Boy“. Kada je rekla ne, on je to sam snimio. Njegova verzija je prilično dobra, ali ne izgleda kao pesma koju bi pop pevačica ikada snimila.

„Dramatic“

Britni je snimila demo za „Dramatic“ tokom sesija za „Blackout“, ali je na kraju izostala sa albuma. Kasnije se ponovo pojavila kao duet Britni Spirs i Hejdi Montag. Međutim, pesma je bila nešto više od Montagove koja je dodala svoj glas demou. Zanimljivo, „Dramatic“ je na kraju otpao i sa albuma „Superficial“ Hejdi Montag.

„…Baby One More Time“

Britni Spirs jeste snimila „…Baby One More Time“ koja je na kraju postala njen hit. Ipak, pesmu je pre Britni još neko odbio. Prvobitno je napisana za TLC. Kada su oni odbili pesmu, Spirsova ju je prihvatila i ostalo je istorija.