Godinama je reditelj Majkl Men pokušavao da snimi film o Encu Ferariju, italijanskom vozaču trkačkih automobila, preduzetniku i osnivaču brenda Ferari. S izlaskom filma „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ slične tematike činilo se da možda od ovog projekta neće biti ništa. Producenti predstojećeg filma „Ferari“ objavili su prvu fotografiju iz filma. Na njoj možemo videti kako izgleda Adam Drajver u ulozi Enca Ferarija.

Snimanje ovog dugo očekivanog filma još je u toku. U njemu pored Drajvera glume i dobitnica Oskara Penelope Kruz, Šejlin Vudli, Patrik Dempsi, Džek O’Konel, Sara Gadon i Gabrijel Leone, piše The Playlist.

Menov tim uključuje i Oskarom nagrađenog direktora fotografije Erika Meseršmita (Mank), scenografkinju Mariju Đurković, kostimografa Masimo Kantinija Parinija i montažera Pjetra Skaliju, inače dvostrukog oskarovca.

Men je napisao scenario u saradnji sa Trojom Kenedijem Martinom na osnovu knjige Broka Jejtsa „Enco Ferari – Čovek i mašina“.

Radnja filma „Ferari“ dešava se leta 1957. godine. Bivši vozač trkačkih automobila Enco Ferari nalazi se u krizi. Kompaniji koju su on i njegova supruga Laura stvorili deset godina ranije preti bankrot. Njih dvoje još uvek ne mogu da se pomire sa gubitkom sina. U takvim okolnostima, Enco odlučuje da igra na sve ili ništa i učestvuje u trci 1.000 milja preko Italije.

Još uvek ne postoje zvanične informacije o datumu izlasku ovog filma, ali možete da vidite kako izgleda Adam Drajver. Očekuje se da će se njegova premijera održati u drugoj polovini 2023. godine, najverovatnije na Filmskom festivalu u Veneciji.