U italijanskom gradu Modeni snima se film reditelja Majkla Mena o osnivaču automobilske marke Encu Ferariju.

Američki reditelj Men još je 90-ih godina prošlog veka govorio o snimanju filma o automobilskom mogulu u čijoj pozadini su i dva svetska rata i brojne porodične tragedije, da bi sada i realizovao taj projekat. Troj Kenedi Martin („The Italian Job“) napisao je scenario za „Ferari“ na osnovu knjige Broka Jejtsa „Enzo Ferari – Čovek i mašina“. Man će i režirati i producirati film preko svoje firme „Moto Productions“.

– Mogućnost da radim sa ovako talentovanim umetnicima, glumcima Adamom Drajverom, Penelope Kruz i Šejlin Vudli, da ožive ove jedinstvene likove na lokaciji u Modeni i Emiliji-Romanji je ispunjene vizije – rekao je Men.

Njegovu suprugu Lauru će u filmu igrati 48-godišnja španska glumica Penelope Kruz. Glumica je 2008. godine osvojila Oskara za najbolju sporednu glumicu za „Vicky Cristina Barcelona“ Vudija Alena. Enca glumi američki glumac Adam Drajver.

– Ferari je mnogo više od priče o čoveku i njegovoj mašini. To je izvanredna i emotivna priča koju je Majkl razvijao godinama i ceo tim u STKS-u se raduje početku produkcije sa ovom glumačkom ekipom i režiserom iz snova. Adam Drajver je jedan od najtalentovanijih i najfascinantnijih glumaca koji danas rade. Ne možemo biti više oduševljeni što ćemo ga upariti sa Penelopom, čija se legendarna karijera gradi sa svakom ulogom koju ona preuzme – dodao je predsednik STKS-a Adam Fogelson.

Film o Encu Ferariju bi trebalo da stigne u bioskope sledeće godine. Film prikazuje život Enca Ferarija, njegove porodične probleme i njegove pripreme za automobilističku trku Mile Milja 1957. godine.

Evo celog sinopsisa za „Ferari“.

„Leto je 1957. Bivši vozač trkaćih automobila Enco Ferari je u krizi. Sve dramatične sile njegovog života, nestabilne kao i crveni trkački automobili koje pravi, su u sudaru. Bankrot prati kompaniju koju su on i njegova supruga Laura izgradili ni iz čega deset godina ranije. Njihov buran brak bori se sa tugom za jednim sinom i priznanjem drugog. Strastveni podstrekač muškaraca inspiriše svoj prolećni tim vozača, od kojih neki vole surogat sinove. On otupljuje neprijateljski nastrojenu štampu sa oštroumnom duhovitošću i hrabro izrađuje strategiju da baci kockice na jednoj trci. 1.000 milja preko Italije, ozloglašenoj Mille Miglia. Dok crveni automobili udaraju kroz gradove i planinske prevoje ka nepredvidivim ishodima, ispisuje se budućnost života ovih živopisnih likova.“