Vreme danas u Srbiji umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina očekuje se ujutro i pre podne i one će u južnim i centralnim predelima biti i obilnije.

Pre podne u Vojvodini se očekuje razvedravanje, pa se od sredine dana u tim predelima Srbije očekuje sunčano, a posle podne i uveče razvedravanje sa severa širiće se i prema ostalim predelima Srbije. Duvaće slab do umeren severozaapdni vetar, u Negotinskoj Krajini jak. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 18°C, maksimalna dnevna od 22°C na jugu Srbije do 32°C na severu Vojvodine.

U Beogradu će vreme danas biti pre podne umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina očekuje se ujutro. Posle podne očekuje se razvedravanje. Duvaće slab do umeren severozaapdni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, maksimalna dnevna 27°C.

U Srbiji u ponedeljak i utorak pretežno sunčano i osetno toplije, uz dnevni razvoj oblačnosti i samo ponegde uz ređu pojavu pljuska sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 29 do 33°C. U sredu i u četvrtak sunčano i vrelo, maksimalna temperatura preko 35°C, ponegde i do 38°C. U petak sa severozapada osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. Maksimalna temperatura od 28°C na severozapadu do 38°C na istoku Srbije. Za vikend osetno svežije, u subotu ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, a u nedelju suvo. Maksimalna temperatura u nedelju oko 25°C.

U Beogradu u ponedeljak i utorak pretežno sunčano i osetno toplije, uz dnevni razvoj oblačnosti. Maksimalna temperatura do 32°C. U sredu i u četvrtak sunčano i vrelo, maksimalna temperatura preko 35°C. U petak osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. Maksimalna temperatura do 32°C. Za vikend osetno svežije, u subotu ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, a u nedelju suvo. Maksimalna temperatura u nedelju oko 25°C.