U Srbiji u danas umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za obilnije padavine i grmljavinske oluje. U Vojvodini će tokom većeg dela dana biti suvo. Duvaće slab do umeren zapadi i jugozapadni vetar.

Minimalna jutarnja temperatura od 15 do 19°C, maksimalna dnevna od 23°C na zapadu Srbije do 31°C na severoistoku Banata.

U Beogradu u danas umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje, u toku večeri i noći i za obilnije pljuskove. Duvaće slab do umeren zapadi i jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 18°C, maksimalna dnevna 26°C.

U Srbiji u nedelju umereno do pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura od 23°C na jugu Srbije do 29°C u Negotinskoj Krajini.

Početkom sledeće sedmice očekuje se postepena stabilizacija vremena i porast temperatura, a ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Od utorka do petka sunčano i veoma toplo, uz temperature i preko 35°C. U petak prolazno osveženje sa pljuskovima.

U Beogradu u nedelju umereno do pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura do 28°C. Početkom sledeće sedmice očekuje se postepena stabilizacija vremena i porast temperatura, pa se od sredine sledeće sedmice očekuje sunčano i tropski toplo, uz temperature preko 35°C. U petak prolazno osveženje sa pljuskovima.