Činjenica je da superheroji stare i povlače se u anonimnost, a baš to je premisa novog filma „Samaritan“. Ovde Silvester Stalone tumači superheroja u penziji.

On će, usled niza događaja na koje ne može da utiče, morati da se sukobi sa „lošim momcima“.

Silvester Stalone je gospodin Smit, ostareli đubretar. On se u jednom trenutku umeša u uličnu borbu kako bi spasio trinaestogodišnjeg dečaka Sema Klirija. Sem tada počinje da sumnja da je ovaj njegov zatvoreni komšija zapravo živa legenda. Penzionisani he superheroj pod imenom Samarićanin koji je nestao nakon jednog požara mnogo godina pre toga.

Iako mnogi veruju da je Samarićanin poginuo, Sem spada u one koji veruju da je on sve vreme živ, samo da se krije. Nakon što ga Smit spasi, oni razvijaju zanimljivu vezu u kojoj Sem pokušava da nagovori svog komšiju da se ponovo aktivira kao superheroj. U njihovom gradu se dešavaju mnoge kriminalne aktivnosti kojima naizgled niko ne može da stane na put.

Glavne uloge tumače Silvester Stalone i Džavon Valton. Tu su još i Martin Star, Mozes Arias, Sofija Tejtum i Daša Polanko. Stalone je ujedno i producent zajedno sa Brejdenom Aftergudom, scenario je napisao Bragi F. Šut. Film je režirao Džulijas Ejveri.

Premijera će biti na servisu Amazon Prime Video 26. avgusta.