Prošlo je tek nekoliko dana od kako je bila premijera filma „The Gray Man“ na Netfliksu. Akcioni film već postaje franšiza. Najavljeno je da će dobiti dva nastavka, tačnije, jedan nastavak i jedan spinof.

Kako je u pitanju dugoočekivani film, nije iznenađenje što je debitovao kao najgledaniji na ovoj platformi. Za odličan prijem kod publike zaslužna je glumačka ekipa Rajan Gosling, Kris Evans, Ana de Armas i Rege-Žan Pejdž. Iako kritike nisu bile najpozitivnije, ipak ćemo videti još dva filma iz ovog „univerzuma“.

Iza filma „The Gray Man“ stoje braća Džo i Entoni Ruso, a oni će biti zaduženi i za nastavak. Izjavili su kako su zahvalni fanovima na odličnim reakcijama i komentarima na film, piše Indie Wire.

Braća kažu da su oduvek planirali da imaju više filmova na ovu temu, ali da nisu hteli da ureknu sve. Glumac Rajan Gosling se našalio da će biti teško da snime filmove po svim knjigama. Rekao je da će i sam postati „sivi čovek“ dok se to završi.

Spinof, odnosno film, smešten u istom univerzumu koji nije direktan nastavak, pisaće Pol Vernik i Ret Ris. Za sada nije poznato da li će glumci iz prvog dela filma ponoviti svoje uloge i o čemu će se tačno raditi.