Organizatori Sea Dance festivala sastali su se juče, kada su odlučili da će se festival održati. Datum održavanja festivala je od 26. do 28. avgusta na plaži Buljarica.

Osnivač Exit festivala Dušan Kovačević rekao je da veruje da će uspostavljanje dugoročne saradnje unaprediti kvalitet festivala. Bilo da je to u smislu promocije, bilo sveukupne produkcije.

sea-dance-crna-gora-2022
Foto: Promo

 

– Tako je, na primer, u Srbiji, kada je potpisan dugogodišnji sporazum sa državom oko održavanja Exita. Ovaj festival dobio je neophodnu stabilnost koja je dovela do dve titule za najbolji evropski festival. Tu je i rekordanog broj turista koji u Novom Sadu svake godine ostave od 15 do 20 miliona evra godišnje. Sigurni smo da će, uz dugoročnu podršku Vlade Crne Gore i sigurnost koju ta podrška donosi, buduća izdanja Sea Dance festivala premašiti sva očekivanja – izjavio je Kovačević.

sea-dance-crna-gora-2022
Foto: Promo

 

Na ovogodišnjem izdanju Sea Dance festivala na plaži Buljarica nastupiće neka od najznačajnijih muzičkih imena iz Evrope i regiona. To su predvodnice svetske elektronske scene Nina Kraviz i Anfisa Letyago, neki od vodećih hitmejkera današnjice Shouse i Mahmut Orhan, najtraženije muzičko ime Balkana Ana Đurić Konstrakta, pobednici Evrovizije KALUSH Orchestra, jedan od najvećih regionalnih bendova poslednje decenije Dubioza Kolektiv, balkanska trap kraljica Senidah, kontroverzna Mimi Mercedez, rap senzacija Crni Cerak i mnogi drugi, a uskoro sledi objava novih imena.

Ulaznice su dostupne preko festivalske stranice kao i prodajne mreže u Crnoj Gori i online.