Muzički događaj SunSet Picnic održan je 18. juna u mađarskom Parku nacionalne baštine u Opuštaseru. Bio je deo projekta Incredible Destination Events (IDE).

Glavne zvezde bili su producenti i hitmejkeri ATB i Topic. Podršku su im pružili istaknuti lokalni izvođači Brick Lake i Metzker Viktoria. Snimci nastupa headlinera premijerno će biti prikazani u petak, 12. avgusta, na Međunarodni dan mladih – Topic u 20:00. Na ATB se objavljuje u 22:00 sata, na YouTube kanalu i Facebook stranici EXIT festivala.

topic-sunset-picnic-exit-2022
Foto: Exit

 

Nemačke muzičke superzvezde ATB i Topic brojnim mađarskim fanovima doneli su velike hitove koji su protekle decenije vladali svetskim top listama, među kojima su „9 PM (Till I Come)“, „Let U Go“, Breaking Me“, Lost“, „Home“ i „Drive“.

Incredible Destinations Events (IDE) je partnerski projekat Fondacije EXIT i Parka nacionalne baštine u Opuštaseru, u Mađarskoj. Cilj projekta je razvoj inovativne platforme koja će promovisati turističke destinacije i kulturno nasleđe pograničnog regiona Mađarske i Srbije, uz učešće popularnih međunarodno priznatih muzičkih zvezda i uz pomoć kreativne industrije i inovativnih digitalnih alata atraktivnih za mladu populaciju i turiste. Projekat je podržan od strane Interreg IPA CBC Mađarska-Srbija.

atb-sunset-picnic-exit-2022
Foto: Exit

 

SunSet Picnic bio je centralni događaj kulturno-turističke ture koja je trajala od 13. do 19. juna i uključivala obilazak atrakcija na ruti od Novog Sada do Opuštasera u Mađarskoj. Turu i centralni muzički događaj organizovali su EXIT fondacija i Nacionalni park baštine u Opušasteru