U nedelju 28. avgusta u Beogradu od 12 časova počinje, sada već tradicionalni, avgustovski Piknik ispred Muzeja afričke umetnosti. Za organizaciju je zaduženo udruženje Kišobran, Piknik traje sve do prvog mraka, negde oko 20 časova.

Prisustvo na Pikniku je potpuno besplatno. Možete povesti prijatelje, roditelje, decu, bake, deke i ljubimce. Ponesite ćebiće i kreme za sunčanje, a dan će vam biti ispunjen divnim uspomenama koje ćete sigurno prepričavati.

Pored muzičkog programa na Pikniku uživaćete i u časovima joge, radionici pravljenja i puštanja zmajeva ili papirnih aviona – u zavisnosti od vetra. Tu su i posebne radionice Muzeja afričke umetnosti, a ko zna, možda na događaj zaluta i neki cirkusant ili ludi naučnik koji će izvoditi fantastične eksperimente.

Zaokret, Burger House i Bubamara sladoled će obezbediti piće i hranu da ne morate ništa da nosite sa sobom.

Piknik se trudi da koristi što manje plastičnog otpada i da zelene površine ostavi netaknute nakon korišćenja. Žele da sa njima posetioci provedu predivan dan u prirodi, ali  da to nastave da rade bez njih. Takođe, žele da podignu svest o tome da se razmišlja unapred o načinu odlaganja otpada. Bitno je da se sačuva park kako bi i narednih dana svi mogli da uživaju u njemu na isti način.