Glumica Džodi Komer je najlepša slavna osoba na svetu, prema proračunima britanskog plastičnog hirurga Džulijana De Silve. De Silva je do tog zaključka došao koristeći matematičko mapiranje lica, popularnu metodu u plastičnoj hirurgiji. Ta metoda bazira na „zlatnom preseku“, poznatom i kao „božanski presek“ i „zlatna proporcija“.

Doktor vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu.

– Pokazalo se da ona ima najbolji odnos položaja nosa i usana s rezultatom od 98.7%. To je samo 1.3% od savršenog oblika – rekao je De Silva za Daily Mail.

– Džodi je takođe imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče. Bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju – rekao je on.

Dodao je da su najslabiji rezultat, prema „zlatnom preseku“, pokazale njene obrve. Imale su „samo 88%“, što je njen ukupan procenat smanjilo na 94.52%.

Drugo mesto zauzela je Zendeja (94.37%). Na trećem mestu se našla Bela Hadid (94.35%), žena za koju se ranije tvrdilo da ima najsavršenije lice na svetu. Četvrta je Bijonse (92.44%), a peta Arijana Grande (91.81%). Kim Kardašijan (91.28%) našla se na osmom mestu.

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih.

– Ove nove tehnike mapiranja omogućuju nam da rešimo neke misterije oko toga šta ljude čini fizički lepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata – objasnio je ranije.

https://www.instagram.com/p/Cf4CCYUgWFv/?hl=en

Ko je Džodi Komer?

Džodi Komer (29) je britanska glumica koja se proslavila ulogom Vilanel u seriji „Killing Eve“. U proteklih nekoliko godina postala je jedna od najtraženijih novih glumica. Ona je 2019. godine osvojila Emi za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (u seriji „Killing Eve“). Iste godine osvojila je i nagradu BAFTA.

Karijeru je započela na BBC Radio 4 zahvaljujući svom školskom učitelju glume koji je prepoznao njen talenat i poslao je na audiciju. TV karijeru započela je 2008. godine ulogom u jednoj epizodi serije „The Royal Today“, a nakon toga su se uloge samo ređale.

Nakon prve sezone „Killing Eve“ počela je sve više da privlači pažnju javnosti. Ona je 2018. godine proglašena jednom od „najuticajnijih devojaka sveta“. Godinu dana kasnije našla se i na Forbsovoj listi „30 Under 30“.