Jedna od svojevremeno najpopularnijih glumica Holivuda, danas ne uživa više u glumi, velikim premijerama i crvenim tepisima. Kameron Diaz danas pravi vina, posvećena je privatnom životu i ne želi da se vraća pod svetlost reflektora.

Bivša glumica nedavno je progovorila o svom odlasku iz Holivuda u intimnom razgovoru s Gvinet Paltrou. Kao i Diaz, još jednom nekadašnjom velikom zvezdom koja se danas više bave preduzetništvom, za njenu digitalnu seriju, „In Goop Health: The Sessions“.

– Samo sam odlučila da želim drugačije stvari od svog života. Toliko dugo sam se trudila, radila, snimala filmove i to je postalo previše naporno. Nisam napravila nikakav prostora za svoj privatni život – rekla je Diaz u intervjuu.

Kad ju je Paltrou upitala kakav je osećaj napustiti toliko veliku i uspešnu filmsku karijeru, Diaz je odgovorila:

– Mir. Dobila sam mir u svojoj duši. Jer sam konačno počela da se brinem o sebi.

Diaz je još i rekla da je jednom kada je „stvarno pogledala“ svoj život videla je da stvari moraju da se menjaju.

– Kad snimate film, to je savršen izgovor. Oni vas poseduju. Tu ste 12 sati dnevno, mesecima. Nemate vremena ni za što drugo. I shvatila sam da sam predala delove svog života svim tim drugim ljudima, a oni su ga uzeli. A ja sam to zapravo morala da uzmem nazad i da preuzmem odgovornost za svoj život.

Bio je najplaćenija TV dečija zvezda, sada ga ne biste prepoznali

Kameron se danas bavi vinarstvom. Te 2019. godine pokrenula je brend „čistih“ veganskih vina „Avaline“. Javnosti je objasnila da termin „čista“ znače da ona grožđe pere pre prerade. Tvrdi da će njena vina promeniti standarde dosadašnje proizvodnje. Boca košta od 24 do 30 dolara.

Diaz je posle uspešne manekenske karijere uletela u svet filma preko komedije Džima Kerija „Maska“. Paralelno je gradila karijeru kao komičarka, ali i holivudska A zvezda, a za najveće uspehe joj se navode nominacije za nagrade Zlatni globus u filmovima „There’s Something About Mary“, „Being John Malkovich“, „Vanilla Sky“ i „Gangs of New York“.