Na stotine hiljada ljudi čekalo je u redu za obilazak kovčega kraljice Elizabete II. Kako bi se izbeglo preskakanje reda, svako je dobio narukvicu sa tačnim vremenom kada je stao u red.

Bez obzira na to što one nemaju nikakvu funkciju, osim sentimentalne, po završetku ove procedure, mnogi su stavili svoje narukvice na eBay i postavili im astronomske cene, piše Guardian.

Na sajtu eBay, cene ovih narukvica išle su čak do 70 hiljada funti. Potom, čelnici ovog sajta odlučili su da ih uklone jer su takvi oglasi protiv politike sajta. Na sajtu Gumtree narukvice su se prodavale do pet hiljada funti.

– Zlatna narukvica iz reda za posetu kovčega kraljice Elizabete II koja leži u miru. Korišćena – pogledajte fotografije iz tog dana! Petak, 16. septembra, 11 sati stajanja u redu. Isti dan kad je Dejvid Bekam bio u redu (sat vremena pre nas). Pridružili se redu pre šest ujutro – bio je jedan od komentara.

Ove narukvice morale su biti na rukama onih koji čekaju u redu sve vreme, a omogućavale su im da odu do toaleta ili štandova sa hranom i pićem, a potom se vrate u deo reda u kome su bili, iako one same po sebi nisu garantovale ulazak u Vestminster hol.

Procene su da je u redu od nekoliko kilometara stajalo ukupno oko 400 hiljada ljudi, od kojih su neki čekali i više od 24 sata.