U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije i u Pomoravlju i pojačan. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 31 do 35°C.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

U Srbiji u četvrtak i petak sunčano i vrelo. U četvrtak maksimalna temperatura od 34 do 38°C, a u petak od 32°C na severozapadu do 38°C na istoku i jugoistoku Srbije. U petak posle podne i uveče sa severozapada i zapada jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode. Jugoistočni vetar biće u skretanju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu.

Za vikend svežije i prijatnije. U subotu promenljivo oblačno, još ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. U nedelju pretežno sunčano. Maksimalna temperatura za vikend biće uglavnom od 28 do 32°C. Od ponedeljka sunčano i toplo.

U Beogradu u četvrtak i petak sunčano i vrelo, maksimalna temperatura oko 35°C. U petak posle podne i uveče naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode. Jugoistočni vetar u skretanju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. Za vikend svežije i prijatrnije. U subotu promenljivo oblačno, a u nedelju pretežno sunčano. Maksimalna temperatura za vikend ispod 30°C.