U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana, posle podne i uveče se uz jači razvoj oblačnosti očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, naročito na jugu i jugozapadu Srbije.

Duvaće slab do umeren, zapadni i jugozapadni vetar, posle podne i pojačan. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 20°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C.

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče se uz jači razvoj oblačnosti na širem području grada očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren, zapadni i jugozapadni vetar, posle podne i pojačan. Minimalna jutarnja temperatura 20°C, maksimalna dnevna 32°C.

U sredu sunčano i toplo. Maksimalna temperatura od 31 do 34°C. U četvrtak i petak sunčano i vrelo. U četvrtak maksimalna temperatura od 34 do 38°C, a u petak od 31°C na severozapadu do 39°C na istoku Srbije. U petak posle podne i uveče sa severozapada i zapada jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode. Vetar u skretanju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. Za vikend svežije i prijatrnije. U subotu promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. U nedelju pretežno sunčano. Maksimalna tempetratura za vikend uglavnom koji stepen ispod 30°C.

U Beogradu u sredu sunčano i toplo. Maksimalna temperatura do 32°C. U četvrtak i petak sunčano i vrelo. U četvrtak maksimalna temperatura do 36°C, a u petak do 34°C. U petak posle podne i uveče sa severozapada i zapada jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode. Vetar u skretanju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. Za vikend svežije i prijatrnije. U subotu promenljivo oblačno, na širem području grada sa pljuskovima i grmljavinom. U nedelju pretežno sunčano. Maksimalna tempetratura za vikend koji stepen ispod 30°C.