U Srbiji u danas pretežno sunčano ili umereno oblačno, ali i toplije. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od 11 do 19°C, maksimalna dnevna od 29 do 32°C.

U Beogradu u danas pretežno sunčano ili umereno oblačno, ali i toplije. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 18°C, maksimalna dnevna 30°C.

Narednih dana sunčano i svakim danom sve toplije. U utorak posle podne i pred kraj dana na jugu i jugozapadu Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u utorak od 29 do 33°C, a u sredu od 30 do 34°C. U četvrtak vrelo. Maksimalna temperatura do 40°C. U petak i dalje vrelo, ali sa severozapada naoblačenje i zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. Biće uslova i za grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura od 32°C na severozapadu do 38°C na istoku i jugoistoku Srbije. Za vikend osetno svežije i za više od 10 stepeni. U subotu pljuskovi sa grmljavinom, a u nedelju suvo.

U Beogradu narednih dana sunčano i svakim danom sve toplije. Maksimalna temperatura u utorak do 32°C, a u sredu do 33°C. U četvrtak vrelo. Maksimalna temperatura do 38°C. U petak i dalje veoma toplo, ali tokom dana naoblačenje i zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. Biće uslova i za grmljavinske oluje. Za vikend osetno svežije i za više od 10 stepeni. U subotu pljuskovi sa grmljavinom, a u nedelju suvo.