Istraga FBI-a pokazala je da je američki glumac Alek Boldvin povukao okidač pištolja. Isti je usmrtio snimateljku Halinu Hačins na setu filma „Rust“. To upravo pokazuje da je glumac davao neistinite izjave povodom ovog slučaja, preneo je Sky News.

U starom izveštaju smrt snimateljke okarakterisana kao „nesreća“. Međutim, novo istraživanje FBI-a pokazalo je da meci nisu mogli biti ispaljeni bez fizičkog kontakta. Upravo je to dovelo u pitanje izjave glumca Boldvina.

– Smrt je nastupila prostrelnom ranom grudnog koša. Pregled dostupnih izveštaja organa za sprovođenje zakona nije pokazao uverljive dokaze da je vatreno oružje namerno napunjeno municijom na snimanju – stoji u izveštaju.

Dodaje se da na temelju dostupnih informacija, koji uključuje nepostojanje očite namere nanošenja povreda ili smrti, način smrti klasifikovan je kao nesreća, čime je zaključan izveštaj.

Boldvin je ranije izjavio da nije povukao okidač i da ne poseduje saznanje kako se pravi metak našao na setu.

Vlasti su oštro osudile producente filma, među kojima je Boldvin, zbog nepoštovanja sigurnosnih protokola naplativši kaznu od 136.793 dolara.