Nakon što je 2020. godine preminuo glavni glumac prvog dela filma Čedvik Bosman, autori Marvelovog ostvarenja preuzeli su velike korake u razmatranju kako bi dalja priča mogla da izgleda. Ipak, sada nam stiže nastavak „Crni panter: Vakanda zauvek”.

Uspeh filma „Crni panter“ iz 2018. reditelja Rajana Kuglera krunisan je sa tri zlatne statue nagrade Oskar. Iz Marvelovog filmskog univerzuma 10. novembra stiže veliki naslov „Crni panter: Vakanda zauvek“. U filmu glume sa Anđela Baset, Lupita Njongo, Martin Friman, Letiša Rajt i drugima.

Nastavak akcionog filma vraća publiku u kraljevstvo Vakanda. To je izmišljena zemlja sa neverovatno naprednom tehnologijom pred kojom se pojavljuje nova pretnja. Sada dolazi od strane podvodne nacije zvane Talokan. Kraljica Ramonda, Šuri, Okoje i Mubaku bore se kako bi zaštitili svoje ljude od upada svetskih sila. One se nakon smrti kralja T’Čale nameću kao opasnost. Kada ih Namor, vođa skrivenog podvodnog naroda upozori na globalnu pretnju, Vakanđani iznalaze nova rešenja.

– Ramonda je shvatila da je prošlo godinu dana od kada je T’ Čala preminuo i da se Šuri još uvek nije zalečila od gubitka. Pritom ne preuzima nikakve korake ka isceljenju. Sedi i pridržava se rituala žalosti. Tako se sve odigrava dok se ne pojavi Namor – ističe reditelj filma.

Put put u filmu se pojavljuje Tenoč Uerta, poznat po ulozi u seriji „Narkos: Meksiko“. Ovog puta će se naći u ulozi antiheroja Namora. Iako potpuno nov lik u filmu „Crni panter: Vakanda zauvek“ lik Namora se pojavljuje u Marvelovom stripu još 1939. kao Podmorničar (Submariner).

Namor je jedan od najstarijih Marvelovih likova i kako reditelj napominje: „U našoj priči on predstavlja Talokan, skrivenu podvodnu civilizaciju koja je naša zamišljena verzija strip carstva Atlantide. Njegovo pojavljivanje pokazuje da Vakanda nije sigurna kao što misle i on izlazi pred Ramondu i Šuri sa predlogom.”

Nakon što je 2020. godine preminuo glavni glumac prvog dela filma Čedvik Bosman, autori Marvelovog ostvarenja preuzeli su velike korake u razmatranju kako bi dalja priča mogla da izgleda. Kralj T’Čala, koga je Bosman tumačio, bio je srce Crnog pantera.

– Čedvikov odlazak neverovatno duboko je uticao na filmske stvaraoce i glumce – zaključio je reditelj filma.