Nakon njegove smrti 2016. godine bilo je samo pitanje trenutka kada će se i ko prihvatiti zadatka. Naravno, da na veliko platne prenese život i delo Dejvida Bouvija. Stigao je i prvi trejler.

Teritoriju je zauzela nezavisna američka filmska produkcijska kuća „Neon“. Poznati su po distrubiji naširoko poznatih i nagrađivanih filmova: „Parazit“, „Spenser“ i „Najgora osoba na svetu“. Navijamo da nastave u istom ritmu. Posebno kada je reč o filmu o neprikosnovenom muzičkom geniju i ikoni stila.

Bouvi je bio autor 25 albuma, a glumio je i u nekoliko filmskih ostvarenja. Njegov poslednji studijski album „Blackstar“ objavljen je 8. januara 2016. godine na njegov 69. rođendan. Njegov prvi hit „Space Oddity“ 1969, lansirao ga je pravo među zvezde.

Dejvid je nastavio da se igra, zabavlja, peva i nastupa pod različitim alijasima: Ziggy Stardust, Aladdin Sane i Thin White Duke. Ostavio je neizbrisiv trag na svet muzike, mode, stvaralašta kao takvog. Ako ovaj film uspe da prenese barem delić njegove nesagledive veličine, biće to uspeh.

„Moonage Daydream“ istražiće kreativno, muzičko i duhovno putovanje muzičara kroz nikada ranije viđene snimke, performanse i stihove koje je pevao.

Film je režirao, napisao i producirao Bret Morgen. On je takođe radio na filmovima „Kurt Cobain: Montage of Heck“ i „Jane“.

Premijera filma „Moonage Daydream“ je zakazana za 16. septembar. Pogledajte prvi trejler i zaključite šta možete da očekujete.