Nova sezona antologijske horor serije „American Horror Story“ stiže brže nego što su mnogi mislili. Već 19. oktobra ove godine, a poznat je i njen naslov. Isti donekle otkriva šta možemo očekivati.

Jedanaesta sezona zvaće se „American Horror Story: New York City“. Najave kažu da se radnja odvija krajem 1970-ih u Njujorku i prati grupu LGBTQ osoba koje juri serijski ubica. Pored toga, najavljuju se i mnoge druge tada aktuelne teme, poput side, nestanka struje u gradu 1977. godine i poznate serijske ubice, We Got This Covered.

Sve ovo nije zvanično, već su u pitanju procureli detalji koji su preneti na raznim Tviter nalozima. Mnogi su iznenađeni što i dalje nema više podataka na samo tri nedelje do premijere novih epizoda. Jedino što se i te kako može zaključiti je da će sam prostorni obim sezone biti veći od prethodnih, koje su obuhvatale nešto zatvorenije okruženje i grupu ljudi.

Da podsetimo, prva sezona ove serije premijerno je prikazana 2011 godine, kada je šokirala i oduševila mnoge. Postavke za sezone uključivale su ludnicu, društvo veštica, cirkusku trupu, pa i hotel ispunjem vampirima. U međuvremenu je viđeno i dve sezone serije „American Horror Stories“ istog autora.