Naš legendarni film „Otac na službenom putu“ brzo je osvojio srca publike. Danas je mnogima jedan od omiljenih filmova. Posebnu pažnju tada je privukao bucmasti dečak Malik kog je glumio Moreno de Bartoli.

On se tada našao rame uz rame sa Mikijem Manojlovićem i Mirjanom Karanović, te su zajedno odlično uspeli da dočaraju probleme i tragedije jedne porodice iz pedesetih godina prošlog veka. Ipak, iako je ostvario zapaženu ulogu u „Otac na službenom putu“, De Bartoli se više nije bavio glumom i posvetio se potpuno drugačijem zanimanju.

Naime, on je danas šef kuhinje u jednom sarajevskom hotelu. Pre nekoliko godina postao je i zvanični ambasador za jugoistočnu Evropu svetski poznatog brenda čokolade.

Moreno-de-Bartoli-poslasticar-2022
Foto: Printscreen/ YouTube

Moreno je, inače, kulinarsku karijeru započeo 1998. godine u Izraelu. On je iskustvo sticao i u Velikoj Britaniji, a onda je otišao u Tel Aviv kao šef-kuvar za peciva i ketering. Od 2009. godine je vlasnik ugostiteljske kompanije u Rijeci, a ima i diplomu „Le Cordon Bleu“ akademije u Londonu za majstora peciva.

Poslednjih osam godina živi u Sarajevu sa porodicom i, kako je rekao, nada se da se više neće seliti.

– Nadam se da više nige neću ići, ali nikad se ne zna. Osećam se kao da nikada nigde nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promenilo. Što se kaže „svoj na svom“. Moji roditelji Josip i Emina koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevo da dočekaju zasluženu penziju – rekao je on jednom prilikom.