Anđelina Džoli glumiće Mariju Kalas u sledećem filmu redatelja Pabla Laraina nominovanog za Oskara. U pitanju je biografski film koji će ekranizovati život poznate operske pevačice.

Pod naslovom „Maria“, film „donosi burnu, lepu i tragičnu priču o životu najveće svetske operske pevačice, proživljenu i izmaštanu tokom njenih posljednjih dana u Parizu 1970-ih”, stoji u najavi. Stiven Najt (Spencer, Peaky Blinders, Eastern Promises) napisao je scenario, piše Variety.

Kalas je bila grčka sopranistkinja, rođena u Americi i jedna je od najpoznatijih operskih izvođačica 20. veka. Odrasla je na Menhetnu, opersku obuku prošla u Grčkoj kada je imala 13 godina. Kasnije se preselila u Italiju zarad karijere.

Suočavala se s kratkovidnošću, koja ju je ostavila gotovo slepom i brojnim skandalima u privatnom i profesionalnom životu. Imala je intenzivno rivalstvo s Italijankom Renatom Tebaldi, plus aferu s Aristotelom Onazisom, koji je kasnije oženio Džeklin Kenedi Onazis. Podsećanja radi, pre nekoliko godina gledali smo Larainov film „Jackie“.

– Biti u prilici da spojiš svoje dve najdublje i najveće strasti, film i operu, bio je dugo očekivani san. Snimati ovo s Anđelinom, izuzetno hrabrom i znatiželjnom umetnicom, sjajna je stvar. Pravi dar – izjavio je Larain.

– Vrlo ozbiljno prihvatam odgovornost za Marijin život i nasleđe. Daću sve od sebe da odgovorim na izazov. Pablo Larain je reditelj kojem se dugo divim. Prilika da iznesem Marijinu sudbinu s njim, uz scenario Stivena Najta, je poput sna – rekla je Džoli.

Prethodna dva biografska filma reditelja, prošlogodišnji „Spencer“, s Kristen Stjuart u glavnoj ulozi princeze Dajane, i „Jackie“ iz 2016, s Natali Portman kao Kenedi Onazis, osvojila su nominacije za najbolju glumicu. Pablo Larain takođe je nominovan za Oskara u kategoriji najbolji film na stranom jeziku za svoju čileansku istorijsku dramu „No“, iz 2012, prvu nagradu za tu zemlju.

Novi film „Maria“ produciraju Huan de Dios Larain za Fabula Pictures, Lorenco Mieli za The Apartment Pictures, a Fremantle Company i Jonas Dornbah za Komlizen Film.