Prošlo je već prilično vremena od četvrte sezone Krune, dve godine da budemo precizni, ali hvaljena Netfliksova serija Pitera Morgana konačno se vraća na male ekrane u novembru.

Četvrta sezona prikazala je period u životu članova britanske kraljevske porodice od 1979. do 1990. godine. To je period 11-godišnjeg mandata Margaret Tačer na čelu vlade, a takođe je u seriji i ledi Dajana Spenser. Radnja pete sezone Krune se dešava tokom 1990-ih, zbog čega mnoge stare likove sada tumače novi glumci, piše The Playlist.

Prve fotke Dajane sa Vilijamom i Harijem u „The Crown“

Kao što ste verovatno čuli do sada, s obzirom da su vesti o kastingu bile objavljene bukvalno pre dve godine, Elizabet Debiki (Tenet) igra princezu Dajanu od Velsa, Dominik Vest (Žica) glumi princa Čarlsa, kraljicu Elizabetu II sada igra Imelda Stonton (Hari Poter i Red Feniksa), Džonatan Prajs (Dvojica papa) glumi princa Filipa, a ostatak glumačke ekipe zaokružuju Lesli Menvil (Fantomska nit) kao princeza Margaret, Olivija Vilijams (Šesto čulo) kao Kamila Parker Bouls i Džoni Li Miler (Trejnspoting) kao Džon Mejdžor.

Peta sezona će se baviti zrelim periodom kraljičine vladavine u novoj eri Velike Britanije. Obuhvatiće mandate premijera Džona Mejdžora i Tonija Blera (Berti Karvel). U njenom fokusu će, očekivano, biti raspad braka Čarlsa i Dajane, ali i Dajanina tragična smrt.

Peta sezona Krune ima deset epizoda, koje stižu na Netfliks 9. novembra. Pogledajte njen prvi trejler u produžetku…