Najpoznatiji vodoinstalater na svetu vraća se na veliko platno. Ovog puta će to biti u animiranoj formi u filmu „The Super Mario Bros. Movie“. Međutim, rekacije na glas Krisa Prata nisu baš pune pohvala.

Ovaj film najavljen je još 2017. godine. Sada je Nintendo objavio najpre poster, a potom i prvi tizer trejler prepun akcije. Može se videti i čuti nekoliko ključnih likova. Primetne su reference na nekoliko igara iz serijala, ali i malo drugačiji ton od onog na koji smo navikli tokom skoro četiri decenije, piše Gizmodo.

Kao glavni aduti filma, pored prelepe animacije i, naravno, nostalgije, najavljeni su poznati glumci koji pozajmljuju svoje glasove. Među njima su Kris Prat, Čarli Dej, Anja Tejlor-Džoj, Džek Blek, Kigan-Majkl Ki, Set Rogen, Fred Armisen, Kevin Majkl Ričardson i Sebastijan Maniskalko.

Glavna napomena fanova još od najave bila je što Čarls Martinet, koji je pozajmljivao Mariu glas u svim igrama, ne čini to u filmu. Ipak, on će se pojaviti u za sada nepoznatom svojstvu. Svakako se očekuje bolji film od prethodne adaptacije ovog serijala, igranog filma Super Mario Bros. iz 1993. godine.

Reakcije na trejler su većinski pozitivne, naročito kada je u pitanju Bauser Džeka Bleka. Svakako, najveće kritike idu na račun Krisa Prata. Ljudi nisu bili zadovoljni njegovim izborom za glavnog lika, a sada nisu zadovoljni ni time kako zvuči, što su mnogi slikovito objasnili na Tviteru.