EXIT je u petak najavio pokretanje festivala i u Makedoniji, planiranog za 2023. godinu. Njemu će prethoditi velika Get EXITed žurka 7. septembra u Strumici. Žurka će u ovaj makedonski grad dovesti niz poznatih internacionalnih i regionalnih muzičkih zvezda. Cela lista izvođača i lokacija biće objavljeni uskoro, kao i početak prodaje prvog kontingenta ulaznica.

Novim festivalom EXIT će u 2023. ojačati svoju već brojnu festivalsku porodicu na čak deset članova u osam država i učvrstiti svoju poziciju najveće festivalske grupacije Jugoistočne Evrope.

Jedinstveni koncept Get EXITed muzičkog događaja predstavljen je na press konferenciji u Strumici, Makedoniji. Tu su se brojnim okupljenim medijima obratili gradonačelnik Strumice, Kosta Kostadinov i predstavnici EXIT festivala.

– Get EXITed stiže 7. septembra u Strumicu! Obećavamo puno druženja, dobre muzike i lepih iznenađenja. Pozivam sve narode Balkana da dođu u Strumicu. Zajedno da otvorimo jedno lepo i veliko poglavlje našeg otvorenog Balkana – izjavio je ovim povodom gradonačelnik Strumice, Kosta Kostadinov.

makedoniji-Get-EXITed-Strumica-2022
Foto: Exit

 

– Od samog osnivanja Exita postoje jake veze između Makedonije i našeg festivala, koje održavamo već dve decenije. Sada je vreme da i mi svratimo kod vas. Budući da su spone između naših zemalja neraskidive, upravo zbog istorije i zajedničke kulture, veoma nam je drago što se porodici EXIT događaja napokon pridružuje i Makedonija. Početak ove saradnje je upravo veliki Get EXITed muzički događaj u septembru u Strumici. Jedna od osnovnih vizija ovog projekta je uvod u kreiranje novog makedonskog festivala sledeće godine. On će postati nova važna turistička atrakcija Balkana – poručili su iz EXIT tima.

EXIT je najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope. Njihova je misija povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i izgradnja njihovog prepoznatljivog festivalskog imidža. Pored matičnog festivala, koji se više od 20 godina tradicionalno održava u Novom Sadu, EXIT je do sada organizovao brojne festivale i velike koncerte.

U pitanju su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerti Robbie Williamsa i Madonne u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge. S Get EXITed žurkom i festivalom u 2023. ovoj listi se pridružuje i Makedonija.