Eminem i Si Lo Grin objavili su pesmu koja će se naći na filmu „Kralj i ja“. Numera za film o Elvisu Prisliju se našla na svim striming servisima 16. juna.

Na Kanskom festivalu su posetioci imali prilike da čuju tizer ovog singla. Željno je iščekivana ova mešavina brzih i efektnih Eminemovih stihova i laganog Silovog soula.

Eminem repuje preko snažnog takta dok se hvali da se slaže sa Elvisom Prislijem „kao cimeri u ćeliji“. Slim Šejdi opisuje uspon Kralja Popa, do njegovih nižih tačaka („još uvek boksujem sa svim svojim demonima“).

Pesma govori i o kulturnom prisvajanju Prislija koji je bio optužen za krađu pesama. Poslednji stih eksplicitnije razbija paralele između dvojice muškaraca.

– Između Elvisa i mene, ja/ Čini se očiglednim: prvo, on je bled kao ja/ Drugo, obojicu su hvalili kao kraljeve/ On je ljuljao zatvorsku kuću, a ja sam ljuljao „The Shelter“ – opisuje Eminem u pesmi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Grin je opisao kako ga je Eminem naterao da požuri sa svojim delom pesme i da je otpeva što pre.

– Eminem i ja smo godinama prijatelji. Čeznuo sam za šansom da radim sa njim. Rekao je „hej, možeš li to da uradiš za mene? Treba mi brzo i to večeras.“ Dakle, kada Eminem kaže da mu treba nešto večeras, onda mu to i isporučite – rekao je Grin.

Saundtrek će takođe sadržati doprinose Stivija Niksa, Kejsi Masgrejvs, Maneskina, Džeka Vajta, Tejm Impale, Džezmin Salivan, Gerija Klarka mlađeg i Dohe Ket.

U biografskom filmu koji je režirao Lurman igra Ostin Batler kao Kralj Popa. Film će se zvanično pojaviti u bioskopima 24. juna.