Nije strano da Edi Redmajn na ekranu igra ljude iz stvarnog života. Godine 2015. osvojio je Oskara za najboljeg glumca za ulogu Stivena Hokinga u „Teoriji svega“. Glumio je aktivistu Toma Hejdena u filmu Arona Sorkina 2020. godine „Suđenje Čikagu 7“. Uskoro ga možete gledati i u filmu „The Good Nurse“.

Razgovarajući sa voditeljkom Kristom Smitom u novoj epizodi podkasta „Skip Intro“, Redmejn priznaje da ga je uloga Čarlsa Kalena u filmu „The Good Nurse“ izazvala na način za koji nikada nije mislio da je moguće.

U režiji Tobajasa Lindholma, „The Good Nurse“ je usredsređena na Ejmi Loren (Džesika Čestejn). Ona je samohrana majka čije kaznene smene medicinske sestre jedva da plaćaju račune. Ona je pri kraju kada se sprijatelji sa Čarlsom, novom medicinskom sestrom na odeljenju. U tom trenutku on deluje kao dar od Boga. Smiren, efikasan i lak za razgovor, Čarls postaje veliki deo Ejminog života. Tako je sve dok smrt pacijenta ne pokrene istragu u kojoj je on osumnjičen. Kako sve više i više zlokobnih detalja izlazi na videlo, Ejmi rizikuje sve da bi otkrila istinu.

Prve fotke Dajane sa Vilijamom i Harijem u „The Crown“

Scenario je napisala Kristi Vilson-Kerns, na osnovu istoimene knjige Čarlsa Grebera iz 2013. Već 2006. godine, Kalen je osuđen za ubistvo 29 ljudi dok je radio kao medicinska sestra u Nju Džersiju i Pensilvaniji. On je policiji rekao da ima čak 40 žrtava. Veruje se da je jedan od najpodlijih američkih serijskih ubica, iako je njegova priča uglavnom nepoznata – do sada.

– To je zapravo bila priča o kojoj nisam znao ništa – kaže Redmejn.

Dodao je da je pregledao Vilson-Kernsov scenario i pročitao Greberovu knjigu kako bi pronašao elemente koje bi ubacio u svoj nastup.

– Jedna od stvari koje sam smatrao najkorisnijim u vezi sa elementom fizičkog izgleda, bila je to što Čarls Greber opisuje, pošto je proveo mnogo vremena sa pravim Čarlijem Kalenom, kako je imao oblik znaka pitanja. Tokom godina igrao sam dosta stvarnih ljudi. Svaki film zahteva nešto drugačije. Ali jedna stvar koja ostaje stalna. To nikada nije dokumentarac, nikada nije faksimil. Svaki scenario predstavlja drugačiji način pristupa. Za ovu ste imali ovu Bibliju koja je bila knjiga, izvanredne izveštaje iz prve ruke i sudske dokumente.

Na ovom projektu, Redmejn je takođe imao koristi od susreta sa očevicom Kalenovih zločina iz stvarnog života To je Ejmi Loren, koleginica i prijateljica koju je u filmu igrala Čestejn. Ona je takođe bila uključena u produkciju. Razgovarao je s njom dugo, hvatajući se za svaki detalj koji je mogla da pruži.

– Ova osoba je bila taj čudan hibrid providnosti, bez kože i ranjivosti, dok je istovremeno bila potpuno zatvorena knjiga. Anonimnost je bila njegovo oruđe i dobio je veliku moć i početak da bude na neki način anoniman. Dakle, to je način na koji lik učinite prisutnim, a da ste i anonimni. To je za mene bio sukob.

Ipak, pravi izazov, kaže Redmejn, bio je prihvatanje da će možda morati da igra Kalena, a da ga zaista ne poznaje ili razume ili šta je radio.

– To je bio izazov. Ako ne možete da odgovorite zašto, da li je dovoljno da kao glumac preuzmete lik za koji nećete moći da pronađete odgovore? Da li to ima smisla? Da li je proces dovoljan?

Ipak, na kraju je odgovor bio da.

– To je bila jedna od stvari u kojima sam najviše uživao u tome. „The Good Nurse“ me je malo uzdrmala na dobar način – ispričao je glumac.

„The Good Nurse“ možete na Netfliksu gledati od 26. oktobra.