Džejson Momoa je, osim po glumačkim sposobnostima, širom sveta poznat po svom stajlingu. Tačnije, poznat je po svojoj dugoj bujnoj kosi koju često vezuje u pletenice. Sada je rešio da je obrije kako bi skrenuo pažnju na temu prekomerne upotrebe plastike.

Uz pozdrav „novim počecima”, 43-godišnji glumac pozdravio je sve na Instagramu. Tada je započeo priču o tome kako treba iz upotrebe izbaciti jednokratnu plastiku. Dosta je korišćenja plastičnih flaša, plastičnih viljuški i drugih predmeta koji na kraju završe u zemlji ili u okeanu, piše People.

– Sada sam na Havajima i samo kad vidim stvari u našem okeanu, to je tako tužno. Molim vas, bilo šta što možete da uradite kako biste izbacili jednokratnu plastiku iz svog života. Pomozite mi, plastične flaše su besmislene… nastavićemo, o čoveče. Volim vas. Aloha – ispričao je Momoa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

Mnoge je iznenadio ovaj potez, jer je Momoa prepoznatljiv po kosi i bradi. Međutim, oni koji poznaju njegov privatni život, znaju da je on toliko posvećen ovom cilju iskorenjivanja plastike, da bi uradio sve da skrene pažnju na to.

Da podsetimo, pre mesec dana, on je leteo od Los Anđelesa do Havaja i kao stjuard podelio svima aluminijumske flašice koje je napravila njegova kompanija.