Vesti o filmu „Detektiv Pikaču 2“ nisu postojale otkako je kompanija Pokemon to zvanično objavila 2019. godine, do sada.

Međutim, na LinkedIn-u se pojavila objava koja je sve zainteresovala. Stariji programera igara „Creatures Inc“, Džonatan Marfi, opisao je da je radio na „jednom nenajavljenom projektu i jednom skorom izdanju, Detektiv Pikaču 2“. Nije mnogo, ali barem izgleda da signalizira da bi nastavak mogao stići u skorije vreme, piše Escapist magazine.

Vredi napomenuti da je Marfi od tada uredio svoje informacije na LinkedIn-u. Menjao ih je tako da piše da je „Detektiv Pikaču 2“ jednostavno „u razvoju“, a ne „približava se izdavanju“.

detektiv-pikacu-film-2022
Foto: Printscreen/ LinkedIn

„Detektiv Pikaču“ je izdanak Pokemona koji je stigao na Nintendo 3DS 2016. u Japanu i 2018. godine širom sveta. Umesto da ponudi putovanje da ih sve uhvati, spin-off je ubacio igrače u projekat koji je stavio veći naglasak na svoju priču i njene misterije.

Iako drugačiji od tipičnog iskustva Pokemona, detektiv Pikaču i njegova premisa bili su dovoljno popularni da garantuju uspeh, a zatim i nastavak.

Malo je verovatno da će film dobiti nastavak, ali „Detective Pikachu 2“ igra je ostavljena, a mnogi žele da ugleda svetlost dana. Znamo, međutim, da će se nastaviti i završiti priča prve igre na Nintendo Switch-u.

Najbolje je ispratiti Nintendo i Pokemon kompaniju da li će biti filma o Detektivu Pikačuu, ako se zaista bliži objavljivanju. U međuvremenu, Pokemon Scarlet i Violet stižu ovog novembra sa više novih priča i otvorenim svetom.