Premijera četvrte u nizu predstave u realizaciji, publici poznate ekipe Državnog posla, „Velika seoba arhivatora“ biće održana u Beogradu. I ovoga puta biće u sastavu Dejan Ćirjaković – Boškić, Dimitrije Banjac – Čvarkov, i Nikola Škorić – Torbica. Ono se na humorističan način bave problemom migracija u regionu.

Pod „rediteljskom palicom“ Petra Jovanovića, ekipa je svojim humorom obišla ceo svet. Iza sebe je ostavila blizu 400 izvođenja čuvenog Državnog posla. Predstava „Velika seoba arhivatora“ je zakazana za 6. oktobar sa početkom u 20 časova u mts Dvorani.

U ovom pozorišnom komadu posmatramo Čvarkova, Torbicu i Boškića. Oni su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje. U pitanju je magacin u malom mestu na Fruškoj gori.

Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u kojoj su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe. Istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju“.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.