„Enola Holms“ se vraća kao detektivka tinejdžerka spremna da otvori sopstvenu agenciju. Nju ponovo tumači Mili Bobi Braun, koju najviše fanova prepoznaje iz serije „Stranger Things“.

Drugi deo filma koji smo gledali pre dve godine donosi puno problema za Enolu, piše Collider. Ona pokušava da se proslavi kao detektivka, a niko je ne shvata ozbiljno zbog pola, godina, a i zbog toga što je mlađa sestra daleko poznatijeg Šerloka Holmsa.

Enola se ponovo sreće sa vikontom Tuksberijem, u tumačenju Luja Partridža. Naravno tu je i Henri Kavil kao Šerlok Holms. Enola ima problem sa jednim slučajem, ali probleme ima i Šerlok. On postaje blago nervozan, sve do trenutka u kome se ispostavi da su njihovi slučajevi možda povezani.

Iako je prvi deo doneo kontroverzu oko prikaza lika Šerloka i upitnu glumu, energija između Braun i Kavila bila je neosporna. Deluje da će se ta hemija na ekranu ponoviti i u nastavku. Ponovo ćemo videti i Helenu Bonam Karter kao njihovu majku Eduoriju. Nove likove tumačiće Suzi Vokoma, Dejvid Tjulis i Šeron Dankan-Bruster.

Za režiju je ponovo zadužen Hari Bredbir. Za scenario Džek Torn, a novi film doći će na Netfliks 4. novembra ove godine.