Vremenska prognoza nam za ovu nedelju donosi prijatnije i ugodnije dane. Sledeće sedmice nas očekuje lokalna pojava pljuskova, uz temperature ispod 30°C. Sredinom avgusta ponovo veoma toplo.

Od nedelje se očekuje postepena destiblizacija atmosfere. Sa severa i severoistoka uslediće prodor malo svežije i prijatnije vazdušne mase, ali će biti i dalje toplo. Maskimalne temperature su od 31°C na severu i zapadu do 35°C na jugu i istoku Srbije, a u Beogradu do 32°C. Ugodnije vreme doprineće i pojačan severoistični vetar. Inače, pre podne će biti sunčano vreme. Posle podne prvo u istočnim, a tokom večeri i noći i u centralnim i zapadnim predelima Srbije očekuje se povećanje oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Na području Srbije se od ponedeljka do četvrtka očekuje promenljivo oblačno i malo svežije vreme, povremeno sa lokalnimpljuskovima i grmljavinom. Biće uslova da ponegde bude i grmljavinskih oluja sa gradom i olujnim vetrom. Maksimalna temperatura u mnogim predelima zemlje biće ispod 30°C. U prvoj polovini sledeće sedmice maksimalna temperatura ni u Beogradu neće prelaziti 30°C.

Na jugu i istoku ostaće i dalje vrlo toplo, uz temperature iznad 30°C. Iako se u ovom periodu očekuju pljuskovi, oni će ponovo biti neravnomereno raspoređeni. Postojaće predeli u kojima neće biti ni kapi kiše, što će samo pogoršati situaciju sa sušom.

Prema trenutnim prognozama, od sledećeg petka i vikenda na području Srbije ponovo bi bilo sunčano i veoma toplo. Negde oko 15. avgusta bi temperature bile i preko 35°C, a manje osveženje očekuje se oko 18. avgusta.

Prosek maksimalne temperature za ovo doba godine je od 27 do 31°C. One će danas biti za 5 do 7 stepeni više od proseka. Tokom većeg dela sledeće sedmice maksimalne temperature u Srbije biće oko prosečnih vrednosti. Prognoza ponovo sredinom meseca donosi temperature koje biti za 5 do 7 stepeni više od proseka.