Druga sezona serije „Mama i tata igraju se rata“ trebalo bi da počne sa prikazivanjem najverovatnije u oktobru ili novembru. Serija će se emitovati na RST-u.

Na Sarajevo film festivalu su pretpremijerno prikazana dva nastavka druge sezone. Kičić je kazao da je druga sezona prirodan nastavak filma i prve sezone. U nastavku serije je manje režirao, odnosno uradio je u tom svojstvu samo prvi i poslednji nastavak.

Kičić je dodao da je kao producent serije neprekidno bio na snimanju. Kao tumaču glavne uloge Veljka Radisavljevića u drugoj sezoni mu je bilo „lakše režirati sebe nego u prvoj“.

Prema njegovim rečima, i u drugoj sezoni vertikala Veljka Radisavljevića se preslikava na sve likove. Kičić je rekao da „svi imaju isti vrtlog problema koji će se na kraju spojiti u opšte razrešenje“.

U nastavku serije „Mama i tata se igraju rata“ Radisavljević dobija vest da mu je preminuo otac. On mora da se vrati sa Kamčatke i snimanja serije u Beograd, gde ostaje duže nego što je planirao.

Glumica Milica Mihailović je rekla da se u drugoj sezoni dešavaju „sudbinski preokreti ljudi koje smo zavoleli, sa kojima s lako poistovećujemo, jer su moroni“.

Prema njenim rečima, u nastavku serije „produbljena je dramska ravan, a na humoru se nije izgubilo ništa, čak se dobilo“.

– Na kraju prve sezone desio se srećan rasplet. Nastavljamo tri godine kasnije. Svi žive željene živote u kojima su nastali razni nepredviđeni, glupavi problemi. Nisu problemi, ali likovi sebe doživljavaju preozbiljno – ocenila je Mihailović.

U drugoj sezoni glumačkoj ekipi se pridružila Amela Terzimehić koju je Kičić pozvao nakon što ju je opazio u krimi seriji „Klan“.

– Bila sam iznenađena. Po meni komedija je najteži žanr za glumca. Pogledala sam prvu sezonu i bila sam fascinirana glumačkom igrom, pričom koja je univerzalna i nepretenciozna – rekla je Terzimehić.

Bosanskohercegovačka glumica je dodala da je u „Mama i tata se igraju rata“ prvi put sarađivala sa tri reditelja, Markom Manojlovićem, Minom Dukić i Kičićem.