Televizijske (imaginarne) avanture kuvara nisu uvek najpopualrnija stvar za gledanje. To je upravo zbog raznih pravih kuvara koji su postali zvezde sa njihovim putopisima ili šouovima u kojim uče i maltretiraju neiskusnije od sebe. Otud vrtoglavi uspeh serije „The Bear“ još više iznenađuje.

Termin „dad rock“ najviše koriste muzički kritičari, da bi objasnili neke dobre bendove koji postoje već više od 20 godina na sceni. Većinski deo publike im sačinjavaju mahom muškarci koji u svojim 40-im mogu da kažu da aktivno slušaju muziku.

Pored toga što je „dad rock“ saundtrek nove serije „The Bear“, sama radnja i postavka stvari može i da se opiše kroz ovaj žanr. O malim je junacima koji su puno obećavali, ali koji i ne posustaju. Oni će probati da od onoga što imaju stvore nešto veće, jer to je ono što generalno i zaslužuju.

Serija „The Bear“ smeštena je u Čikagu, malom porodičnom „street food“ restoranu. Tu dolazi Karmi, mladi i talentovani kuvar, koji se bavio mnogo komplikovanijim stvarima u fensi restoranama.

Samoubistvo brata koji mu je ostavio ovu, pre svega sendvičarnicu, donosi novi izazov. Kako udahnuti profesionalnost mišelinovih zvezdica u prljavi siromašniji kvart… Dok si okružen ljudima koji su navikli da rade drugačijim sistemom rada. Pronaći će pomoć u mladoj pripravnici koja dolazi da radi sa njim. Ona zna ko je on i koliko je veliki talenat u svetu kulinarstva.

Najinteresantnije je da je sedma epizoda urađena u jednom kadru. U pitanju je jedno od najboljih televizijskih iskustava koje možete pogledati ove sezone.

Džeremi Alen Vajt ima glavnu ulogu u ovom ostvarenju gde glumi Karmena „Karmija“ Berzatoa. Glumi neshvaćenog genijalca koji se bori sa svojim demonima. Ostatak ekipe, ulično pametnih kuvara, pomaćnika kao i gostiju su sjajni i stvaraju osećaj realne priče običnih malih ljudi. Najviše se ističu najbolji ortak pokojnog brata, Ebom Mos Bakara i klinka pripravnica željna uspeha Ajo Edebiurti.