Elton Džon pričao je o povlačenju sa turneje. Muzičar je rekao da ima dovoljno uspomena da prenese svojoj deci kada bude „star i oronuo“.

Zvezda ima sinove Zakarija (11) i Elajdžu sa suprugom Davidom Furnišom. Džon se oprostio od fanova na otvaranju svoje britanske turneje u Norviču. Potvrdio je da je ovo zaista kraj života u koferima.

– Večeras je 229. nastup na turneji Farewell Yellow Brick Road. Imamo oko 103 nastupa. Bilo je to veliko putovanje i sve se završava sledećeg jula – potvrdio je Elton Džon.

– Želim da vam se zahvalim jer više neću ići na turneje. Želim da vam se zahvalim za sva sećanja, svu ljubav koju ste mi poslali. Svu lojalnost, ljubaznost, pisma, stajlinge, kostime, brojne koncerte na kojima ste bili. To mi znači sve i nikada vas neću zaboraviti. Nosiću vas sa sobom, u svom srcu, u svojoj duši. Moći ću svojim dečacima da ispričam sve o vama kada budem star i oronuo. Volim vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Ovaj 75-godišnjak je izašao na binu u crnom smokingu sa bisernim ukrasima, beloj košulji sa karnerima i žutim svetlucavim naočarima. Bio je to prvi od tri ekstravagantna outfita večeri.

Počastio je prepunu gomilu fanova sa 23 pesme iz svoje kolekcije. Čule su se i hit pesme „Tiny Dancer“, „Rocket Man“, „Your Song „i singl broj jedan „Cold Heart“, koji je rađen u saradnji sa pop zvezdom Duom Lipom.

Na koncertu je prikazana prezentacija najvažnijih trenutaka njegove karijere. To u uključuje klipove sa njegovog nastupa na Live Aid-u, kameo u TV emisiji „The Simpsons“, osvajanje svog prvog Oskara i nastup na koncertu povodom jubileja kraljice Elizabete.

Ser Elton je imao blistavu karijeru u kojoj je objavljivao hit singl u svakoj deceniji od 1970-ih. Postigao je rekordnu prodaju širom sveta od 300 miliona. Godine 2018. najavio je svoju oproštajnu svetsku turneju. Biće poslednja posle više od pola veka. Odluka je pala nakon što je odlučio da prestane da natupa uživo kako bi proveo više vremena sa svoje dvoje dece.

Ambiciozna svetska turneja počela je u septembru 2018. godine u SAD. Međutim, zaustavljena je zbog pandemije i suočena sa daljim odlaganjem zbog povrede Eltona nakon pada.