Finale prve sezone serije „House of the Dragon” dospelo je na internet u petak, dva dana pre prikazivanja. Epizoda će biti emitovana na HBO Max kanalu.

Čini se da je za ovaj nemili događaj kriv jedan od distributera u Evropi, na Bliskom istoku ili u Africi, rekao je predstavnik kompanije HBO za Variety.

– Upoznati smo sa time da je deseta epizoda „House of the Dragon“ postavljena na ilegalne torrent stranice. Čini se da je za to zaslužan jedan od distributivnih partnera u regiji EMEA – stoji u izjavi.

On je rekao da HBO agresivno prati i povlači te kopije s interneta.

Ovo su najskuplje serije u istoriji TV

– Razočarani smo što je ova nezakonita radnja poremetila iskustvo gledanja za verne obožavaoce serije. Oni će moći da odgledaju izvornu verziju epizode kada bude premijerno prikazana u nedelju na kanalima HBO-u i HBO Max. Emitovaće se isključivo u 4K rezoluciji – ispričao je predstavnik HBO.

Iako je ovo naizgled prvo curenje informacija u vezi sa serijom „House of the Dragon“, franšizi ovo nije strano. „Game of Thrones“ je često bila na meti pirata, posebno tokom poslednjih sezona. Tada je došlo do toliko curenja informacija da je HBO odlučio da prestane da medijima nudi promo materijal unapred.

To još uvek nije sprečilo problem. U sezoni 8, na primer, epizode su se pojavile i na ilegalnim stranicama i na legitimnim platformama kao što su DirecTV Now i nemačka platforma Amazon Prime Video pre planiranog emitovanja.