U Srbiji danas ujutro vedro, u dolinama i kotlinama sveže i maglovito. Prognoza tokom dana donosi sunčano i veoma toplo vreme.

Posle podne u zapadnim i jugozapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za kratkotrajne grmljavinske oluje i nepogode sa gradom. Vetar slab, promenljivog smera. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 20°C, maksimalna dnevna od 30 do 35°C.

U Beogradu danas sunčano i veoma toplo. Krajem dana i tokom noći očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, promenljivog smera. Minimalna jutarnja temperatura 20°C, maksimalna dnevna 32°C.

Prognoza za ponedeljak i utorak

U Srbiji u ponedeljak i utorak promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura od 25 do 30°C, u ponedeljak na istoku Srbije do 32°C. U sredu toplije i sa više sunčanih perioda, a na jugu i dalje sa pljuskovima. U četvrtak sunčano i toplo. Krajem dana i tokom noći naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, pa se u petak očekuje osetno svežije.

U Beogradu u ponedeljak i utorak promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 27°C. U sredu toplije i sa više sunčanih perioda. U četvrtak sunčano i toplo. Maksimalna temperatura oko 30°C. Krajem dana i tokom noći naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, pa se u petak očekuje osetno svežije.